Notice: Undefined variable: expire in /home/iceot/ice.iceot.eu/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /home/iceot/ice.iceot.eu/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /home/iceot/ice.iceot.eu/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /home/iceot/ice.iceot.eu/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /home/iceot/ice.iceot.eu/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /home/iceot/ice.iceot.eu/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /home/iceot/ice.iceot.eu/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /home/iceot/ice.iceot.eu/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /home/iceot/ice.iceot.eu/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /home/iceot/ice.iceot.eu/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /home/iceot/ice.iceot.eu/system/library/template.php on line 9 Feiten en cijfers`

Feiten en cijfers

Het lichaam bestaat voor bijna 60% uit water. Tijdens de training zal een vochtverlies van zelfs een paar procentpunten een negatieve invloed hebben op de prestatie. Het bloed wordt dikker zodat het hart intensiever moet werken om de bloeddruk stabiel te houden.

Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat vochtverlies schadelijk is voor het lichaam, de sportprestaties dramatisch vermindert en kan leiden tot spierkrampen, vermoeidheid en gastro-intestinale symptomen. Het effect van vochtverlies op het lichaam is als volgt (Rehrer 1994)

De ijskoude eigenschappen van de Ice-O-Tonic slush koelen het lichaam effectief van binnenuit. Door de interne koeling van de slush daalt de kerntemperatuur van het lichaam sneller in vergelijking met externe koeling zoals een ijsbad of koelvest waardoor de sportieve prestaties en het lichamelijk herstel worden bevorderd.

Uit onderzoek van het NOC*NSF is tijdens testen in warme en vochtige temperaturen gebleken dat het gebruik van een isotone ‘frozen’ sportdrank een significant groter effect heeft op de prestaties ten opzichte van een gekoelde sportdrank (Bron: NOC*NSF)